maanantai 6. elokuuta 2012

Elokuisia kuulumisia Sibsukan kissalasta!

Pentujen lähdettyä maailmalle blogin päivittely on rauhoittunut kummasti. Mutta nyt pientä kertoilua kissojemme elämästä. Kirjoittelin silloin pentujen aikaan että Doris ja Bestis ovat olleet sotajalalla. Lähinnä niin että Bestis käyttäytyi Dorista kohtaan erittäin vihamielisesti ja Doris-parka sai kyytiä jos vaan uskaltautuikin näyttämään nenäänsä missään. Ajattelin että tilanne varmasti rauhoittuisi sen myötä kun pennut muuttaisivat uusiin koteihinsa, kyllähän tuo lopulta rauhoittui, mutta vei se käsittämättömän määrän aikaakin (tai siis siltä se tuntui!). 

En tiedä miten suuri merkitys sillä oli että olimme muuttaneet? Tilaa kuitenkin oli huomattavasti enemmän kuin aikaisemmin. Vai johtuiko eripuraisuus vain Bestiksen hormonihöyryistä, Luoja itse tiennee. Pentujen lähdettyä tosiaan kaikki kissat olivat samoissa tiloissa, mutta jatkuvassa hyökkäystilanteessa. No, Ruusa nyt otti tilanteen kaikista rennoiten, mutta esimerkiksi Nasun miehinen ego halusi ilmeisesti myös antaa tytöille tuta ja hänkin sortui toisinaan ajopuuhiin. Bestis ei sietänyt Dorista edelleenkään silmissään. Doris raukka lähinnä istuskelikin sitten olohuoneen kaapin päällä... Lopulta aloin löytämään pissejä ja kakkojakin vääristä paikoista ja silloin päätin ettei tilanne yksikertaisesti voi näin jatkua. Kissat ovat kuitenkin eläneet koko tämän hetkisen elämänsä tässä laumassa sopuisasti ilman sen suurempia kärhämöitä - mä en alkaisi nyt mihinkään erityisjärjestelyihin loppuiäksi vaan kissat saavat opetella olemaan niin kuin aikaisemminkin. Ensimmäiseksi Bestis olisi saatava pillereille, kunhan vaan kiima loppuisi. (Dorishan on pillereillä ollutkin.) 

Ja seuraavaksi kissat saavat sitten luvan tutustua toisiinsa todenteolla ja kun se ei valitettavasti onnistunut heiltä keskenään, vapaasti tässä talossa, niin laitoin kissat kodinhoitohuone-kylpyhuone-sauna-osastolle ja päätin että saavat pysyä siellä niin kauan kuin sopu syntyy... Meille oli kuitenkin vähän ajan kuluttua syntymässä vauva ja en voi jatkuvasti pelätä milloin toisiaan muristen takaa-ajavat kissat ryntäävät vauvan tai jonkun muun päälle. 

En  nyt muista minkä aikaa kissat majailivat edellä mainituissa tiloissa. Kuitenkin sitten kävi niin että Doris kyhjötti yleensä tietyssä paikassa ja Bestis taas toisella laidalla. Vähitellen saattoivat riitapukarit olla myös samalla kodinhoitohuoneen pöydällä, mutta siitä huolimatta, sähäkkyyttä oli ilmassa. Doris näytti kuitenkin alkavan stressata tilannetta pahemman kerran, mm. parit kakat ilmestyivät kodinhoitohuoneen pöydälle sekä kerran oli pissit ruokakupissa. :( Silloin tajusin ettei tilannetta voinut enää jatkaa noin.. Minä itse stressasin Dorista pitämällä sitä muiden kanssa samoissa tiloissa. Muut olivat kuin ennenkin. Päättelin Bestiksen olemuksesta että pillerit olivat tehneet tehtävänsä ja hänen "kiristelevät hermot" olivat rauhoittuneet.

Joten meille hankittiin toinen kissavessa, toiseen päähän taloa ja kissat laskettiin vapaaksi koko taloon. Enää ei löytynyt pissi/kakkavahinkoja. Ja ajojahtejakaan ei enää ollut siinä määrin kuin niitä aikaisemmin oli ollut. Kuitenkin niin että arvon leidit, Bestis ja Doris, ovat tarvinneet oman aikansa väliensä rauhoittumiseen. 

Voitte vain arvata että mulla oli kyynel silmäkulmassa kun vihdoin pari päivää sitten tapasin nämä meidän kissanaiset kaikki yhdessä koossa, suloisesti ja sopuisasti tästä samalta tasolta ♥ 

Vasemmalta Doris, Ruusa ja Bestis

Seuraavissa kuvissa Nasu on päässyt valjaissa tutustumaan pihallemme.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti