torstai 16. elokuuta 2012

Voihan karvapallo minkä teit!

Nasu nesteytyksessä eläinlääkärissä.

Viikko sitten huomasin että Nasu oli jättänyt aamu ja iltaruoat osittain syömättä, joka siis hyvin harvinaista tälle ahmatille! Torstaina mulla oli itselläni synnytyksen käynnistäminen joten toivoin että syy olisi ohimenevä... Ja en miettinyt sitä sen kummemmin, kunnes perjantaina mieheni kertoi että Nasu ei ollut koskenutkaan ruokiinsa. Lauantaina palasimme vauvan kanssa sairaalasta ja mieheni oli soittanut eläinlääkäripäivystykseen ja käskivät viedä kissan näytille. Nasulla todettiin suolitukos, kaasua oli paljon suolistossa ja eläinlääkäri nesteytti, antoi antibiootit ja peräruiskeen Nasulle. Virtsakin tarkastettiin ja se oli kunnossa. Kissankopasta löytyikin kaksi kovaa pavun kokoista ulostepaakkua jotka sisälsivät karvaa.
Lauantai-iltana Nasulle maistui jo ruoka samoin sunnuntai aamuna. Ulostetta ei kuitenkaan näkynyt. Maanantaina soitettiin sitten eläinlääkärille ja haettiin Levolacia ja peräruisketta apteekista. Vieläkään juuri ulostetta ei tullut vaan tahmaiset Levolacit jota oli kylppärin lattiat täynnä! 

Maanantain iltaruoka jäi taas syömättä. Tiistaina vein heti aamusta Nasun eläinlääkäriin ja siellä kissa sai suonensisäisesti nestettä, ja kaikenlaisia lääkkeitä. Tässä välissä piti antaa taas Levolacia. Sama juttu kylppärissä... :/ Myöhemmin veimme Nasun vielä uudelleen saamaan toisen annoksen nestettä. Tiistaina vietettiin eläinlääkärillä nelisen tuntia. Kelposaavutus vastasyntyneen kanssa. 

Keskiviikkoaamuna soitin pieneläinklinikalle jonne saimme ajan 10:15. Nasusta otettiin rtg-kuva jossa selkeää vierasesinettä ei näkynyt, mutta iso vatsalaukku! Suolistossa oli myös kaasumuodostelmaa. Eläin lääkäri meinasi ensin että annetaan Nasulle vielä jotakin ulostamista tehostavaa lääkitystä, ja kontrolloidaan huomenna. Mutta mulla alkoi olla jo sen verran sietokyky nollassa että pyysin niitä leikkaamaan Nasun samantien, koska olin varma ettei seurannasta tulisi sen kummoisempaa tälläkään kertaa.. Jätimme Nasun sitten leikattavaksi ja eipä turhaan. Nasun masusta löytyi reilun 10cm pituinen tiivis karvapallokertymä. Eipä tuo olisi pois sieltä tullut ilman leikkausta. 

Kun menin hakemaan Nasua, ja sain ohjeet lääkityksestä, alkoi Nasu oksentaa kovasti. Alkuun näytti pelkältä maksoittuneelta vereltä. Mutta lähemmin tarkastellessa siinä oli osa tonnikalaa ja vertakin. Onneksi kissa oksensi siellä eläinlääkäriasemalla, saatiin siivottua suu vielä leikkaavan lääkärin nähden ja varmistui ettei tuosta oksennuksesta tarvinnut olla huolissaan. Eilinen oli siis toipumista leikkauksesta. Hieman vettä Nasu halusi illalla ottaa ja teki muutamat pisut myös laatikkoon. 

Tänään perjantaina mä olen antanut Nasulle jo 3 piikkiä. Vielä olisi toiset kolme jäljellä. Lisäksi olen tarjonnut muutaman lusikallisen Hillsin Ad-tä. Kovasti ei tänään vielä saisi ruokaa syödä, mutta hieman sentään. Nyt peukut pystyyn että kissa toipuu tästä hyvin ja piakkoin. 

Ensimmäistä kertaa odotan kuin kuuta nousevaa 
että nään kissanvessassa Nasun kakkapökäleen
mahdollisimman pian!!!

Jatkossa täytyy pitää kiinni harjauspäivistä ettei karvoja pääsisi niin kertymään. Täytyy myös tutustua muihin valmisteisiin millä mahdollisesti voisi karvapallojen kertymistä ehkäistä.


2 kommenttia:

  1. Voi, toivottavasti Nasutin toipuu nopeasti! Tsemppiä koko perheelle ja tietysti onnea uudesta perheenjäsenestä! ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon! Toipuminen näyttää tällä hetkellä ihan hyvältä, toivotaan että Nasu säästyy takapakeilta!

    VastaaPoista