perjantai 8. kesäkuuta 2012

Kissalle ruokaa!

Tämän viikon "viralliset" kuvaukset tapahtuu vasta sunnuntaina. En ole yksinkertaisesti kerennyt kuvaamaan pentuja, kun meillä on huomenna Mimosan 1v syntymäpäiväjuhlat ja mä olen purkanut muuttolaatikoita monen vuoden edestä, ommellut verhoja ikkunaan ja leiponut ja siivonnut. Tässä siis muutama epämääräinen kuva pennuista. Niin ja niitä ruokajuttuja myös! :)
Näillä herkuilla meidän pennut ovat kasvaneet!

Eli päivittäin yhdellä tai kahdella aterialla on tarjolla ollut rypsiporsasta, jota olen silpunnut pieniksi paloiksi, jauhelihaakin voi välillä vaihdella, näille pennuille sitä ei ole tullut kyllä annettua, kun se näyttää ehtivän tässä perheessä ihmisten ravinnoksi ennemmin... (Näinhän se menee, kissoille kunnon lihat ja itse syödään jauhelihat... ;) )Ja sitten vaihdellen kaikkea muuta. Feline Porta 21 kitten maistuu oikein hyvin ja muutenkin kana maistuu Almo naturelta kuin Applawsilta. Lisäksi pennut ovat saaneet Royal Canin kitten märkäruokaa sekä raksuja. Tosin raksuihin nämä pennut eivät ole oikein vielä innostuneet suuremmin. Vaikka emo Bestis onkin niiden suurkuluttaja ollut ennen tiineytymistään. Tiineysaikana sekä pentujen saamisen jälkeen Bestiksen raksuinnostus on laantunut. S-marketista olen välillä ottanut Rainbow tonnikalaa pennuille, mutta maistuu se erittäin hyvin myös esim Applawsin tuotteina. Kissallehan EI SAA antaa ihmisille tarkoitettua tonnikalaa, koska se tuhoaa E-vitamiinia kissan elimistöstä, josta voi seurata myöhemmin keltarasvatauti kissalle. Kalan antamista suositellaan kuitenkin enintään muutaman kerran viikossa. 

Lisäksi voi antaa esimerkiksi seitiä (kypsennettynä), itse laitan kalapalan yleensä mikroon muutamaksi minuutiksi ja valmista on. Ja tuo herkku kyllä kelpaa kaikille! Lisäksi katkaravut ovat useimpien kissojen herkkujen aatelia. Maitotaloustuotteita voi myös antaa hylana, kermaviiliä, kermaa, raejuustoa esim. Myös kalkkunaviipaleet voi maistua samoin riista. Omille kissoilleni saan välillä hirvenlihaa ja sydäntä joka on suurta herkkua. Mutta esimerkiksi Bestikselle tuo on liian tujua tavaraa, sillä hetken päästä oksentaa koko satsin pois. Muut syövät ongelmitta. Riista on hyvä pakastaa ennen tarjollelaittoa. Myös possun sydäntä voi antaa pieniksi pilkottuina.  Sekä kananmunan keltuaistakin voi tarjota. (Sen sijaan valkuaista ei kissa saa syödä, koska se taas tuhoaa H-vitamiinia kissan elimistöstä. Tästä seurauksena iho-oireita, vatsavaivoja, karvanlähtöä.)

Vettä tietenkin on oltava aina saatavilla. Ja pentukissan ruokailua ei tarvitse rajoittaa. Kasvavat pennut tarvitsevat paljon energiaa niin leikkeihin kuin itse kasvamiseen! Aikuiset kissat saavat täällä ruokansa aamuin illoin. Tosin raksuja on aina tarjolla. (Tämä mahdollista, koska meidän Nasu ei syö raksuja ollenkaan!)

Näiden lisäksi on ehdottomasti huolehdittava riittävästä vitamiinien ja kalkin saannista. (Esim. Almo Nature sekä Applaws ei sisällä lisättyjä vitamiineja ollenkaan!) Multicat tabletteja voi ostaa niin apteekeista, joistain eläinlääkäriasemilta (tähän mennessä edullisin) kuin eläinkaupoistakin. Hintahaitari on kokemukseni mukaan 8-13 euroa/purkki jossa 120 tbl. Pennuille olen antanut 1 tabletti per kiloa kohden. Ja tällä hetkellä tosiaan menee se tabletti Multicatia pentua kohden. 

Snappe, Mimi ja Serafina suloisina eilen illalla pentuhuoneeseen mennessä. Myös Bestis oli samassa rivissä, samassa asennossa, mutta kerkesi hyppäämään kuvasta pois ennen kuin mä ehdin kamerani kanssa paikalle!

Mimi

Mimosa leikittämässä pentuja tänä aamuna.

Kaikilla taisi olla hauskaa! :)

Ja sitten me tehtiin joka aamuiset punnitukset. Mimosa tutkii jo Multicat purkkia että näitä sitten seuraavaksi.

Ja itse Rouva Bestiksenkin oli työnnettävä ruhonsa punnitsemistilaisuuteen.

Siinä näkyy viimeisimpänä meidän tämä aamun painot. Snappe 1095 g, Mimi 950 g ja Serafina 1068 g. 

Serafina ja Bestis saivat jo omat osuutensa, Mimin ja Snapen vitskut odottavat vielä puolitettuna. Ja meilläpä ne laitetaan suoraan suuhun. Hyvin oppivat viikkojen kuluessa kuinka pillerit niellään. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti