lauantai 12. heinäkuuta 2014

Raporttia Ruusan kuolemasta..


Ruusan tutkimustodistus saapui toissa päivänä. 

Lausunnossa todettiin seuraavaa:

Tutkimustulos: 
Äkillinen sydämen toiminnanvajaus.
Kommentti:
Tutkitulla kissalla ei todettu sellaista sairautta esim. sydämen kehityshäiriötä tai sydänlihassairautta, mikä altistaa äkilliselle sydämen toiminnanvajaukselle. Tällöin kyseessä on yleisimmin äkillinen sydämen rytmihäiriö.

Avauskertomus:
Kuolemanjälkeiset muutokset ovat niukat. Kissan rasvavarastot ovat erittäin runsaat. (Ruusa painoi 4,9kg) Rintaontelossa on kohtalaisesti veren värjäämää nestettä. Sydänpussissa on läpikuultavaa nestettä normaalia enemmän. Sydän muodoltaan ja kooltaan normaali. Sydänläpissä ja sydänlihaksessa ei todeta spesifisiä muutoksia. Keuhkoissa on erittäin voimaksa verentungos ja ne ovat pöhöiset. Keuhkoissa paikoin yksittäisiä verenvuotoja. Henkitorvessa verensekaista nestettä. Ruokatorvessa ei muutoksia. Kielessä yksi kooltaan noin 5 mm pituinen haava josta todennäköisesti suussa todettava veri. Maksassa, pernassa, munuaisissa, alemmissa virtsatie-elimissä ja sukupuolielimissä ei todeta spedifisiä muutoksia. Mahalaukussa multifokaalisia, pinnallisia eroosioita limakalvoilla. Mahalaukussa kohtalaisesti maksoittunutta verta. Suoliston sisältö on niukkaa. Paksu- peräsuolessa kohtalaisesti löysää sisältöä. Suolen seinämässä ei todeta spesifisiä muutksia. Sisäeriterauhaset ja aivot silmämääräisesti normaalit. 

*     *     *

Kasvattajana olen toki helpottunut siitä, ettei kissaltani löytynyt mitään sairautta joka kuoleman olisi saanut aikaiseksi. Mutta oliko 4,5h aikaisemmin annetulla Drontal vet. matolääketabletilla osuutta asiaan? Sitähän ei voi tämän perusteella suoranaisesti tietää, mutta miksi hyväkuntoinen ja terve kissa kuolee yhtäkkiä täysin yllättäen? :( Ensi viikolla vien kopion avauskertomuksesta apteekkiin ja sitä kautta tieto siirtynee Fimean (lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus) pohdittavaksi. Sekä myös lääkeyhtiölle tietoon.

Mutta täysin varmaa on ainakin se, ettei meidän perheessä Drontalia tulla antamaan enää kenellekään koskaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti