keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Let's talk about... Bestis!


Joo, kirjoitetaanpa Bestiksestä muutama rivinen.. :)

Bestiksellähän oli viime kesänä pennut ja heitä kohtaan hän oli hyvin ylisuojeleva. Jopa siinä määrin, että ei sietänyt Ruusaa ja Dorista silmissään lainkaan. Pentujen lähdettyä uusiin koteihinsa tilanne ei ottanut rauhoittuakseen vaan Bestis jatkoi Doriksen päälle hyökkäilyä. Jouduin pitämään niitä erillään, kunnes sain ne pitkän työn jälkeen sopeutumaan taas toisiinsa. No, tuli tammikuu 2013 ja Bestiksen sterilointi. 

Sterilointileikkaus sujui hyvin ja Bestis parantui siitä nopeasti. Mutta jotain oli silti tapahtunut leikkauksen jälkeen Bestiksen mielessä sillä hänpä ei enää sietänyt Ruusaa näköpiirissään vaan hyökkäsi kuin yleinen syyttäjä hänen päälleen. Kerta toisensa jälkeen. Nasu ja Doris olivat ihan ok Bestiksen mielestä, mutta Ruusa ei! :((( Oli tosi kurja olo, molemmat steriloituja naaraita ja eivät tule toistensa kanssa toimeen!!! What!!! Eikö se leikkaus rauhoitakaan kissaa??? No, eihän siinä auttanut taas kuin eristää kissat toisistaan. Välillä Bestis oli saunaosastolla Nasun kanssa ja välillä taas Ruusa ja Doris olivat saunalla. Tietenkin Bestis fiksuna kissana ei olisi halunnut olla saunalla vaan opetteli avaamaan ovenkahvan päästäkseen muihin tiloihin. No, siinä vaiheessa käännettiin kahva niin päin, ettei sitä hyppäämällä saanut aukenemaan... No, näin mentiin jokunen aika... Tammikuussa myös äitini tilanne heikkeni siinä määrin, ettei minulla yksinkertaisesti ollut voimavaroja kissojen tappeluiden selvittelyyn saati kummempiin toisiinsa tutustuttamisiin uudelleen. Helmikuussa äitini sitten menehtyi aivokasvaimeen, joten ajatukseni olivat jossain ihan muualla kuin kissoissa... Joten tilanne pääsi pitkittymään... 

Hankalaahan se on kolmen lapsen perheessä yrittää pitää sisäkissoja erillään toisistaan ja tämän tilanteen jatkuessa tuli jo mieleen, onko Bestikselle etsittävä uusi koti? Mutta niin vaikealta se ajatus kuitenkin tuntui, ettei saanut tehtyä juuri mitään sen eteenpäin saattamiseksi... Lopulta kuitenkin veljeni ehdotti, että he voisivat ottaa Bestiksen kesäksi heille "hoitoon" ja syksyllä sitten palauttaisivat Bestiksen meille takaisin. No, näin tehtiin. 

Helppoa tuo kissasta luopuminen (edes kesäksi) ei kuitenkaan ollut! Minä itkeskelin miehelleni asiaa muutaman kerran ja halusin ehdottomasti käydä viemässä Bestiksen veljeni perheen luokse Leppävirralle. :) Selostin heille (kuin pikkuvauvasta) kuinka juuri tätä kissaa pitää hoitaa ja yritin selventää, miksi kissa tekee mitä tekee ja kuinka esimerkiksi raapimapuu kannattaa hommata ettei kissa ala terottamaan kynsiään huonekaluihin, (koska se on luontaista kissalle! Jollei ole raapimapuuta mihin oppinut kynsiään teroittamaan, etsii kissa mieleisen raapimapaikan jne.) No, sinne se sitten jäi! 

Kesä sujui nopeasti, mutta kissojen suhteen ihanan rauhallisesti. Kolmen lauma ei tapellut ja nautiskeli muutenkin kesäisistä päivistä takapihallemme rakennetussa kissatarhassaan! :) Sitten syksy saapui ja Bestis palasi kotiin... Alkuun hän pääsi valtaamaan talon, sillä aikaa kun muut olivat ulkoilemassa tarhassa. Nasu oli Bestikselle "vanha tuttu" ja tulivat heti toimeen toistensa kanssa kuten aina ennenkin. En kuitenkaan uskaltanut laittaa Bestistä muiden tyttöjen kanssa samoihin tiloihin alkuun, vaan pidimme tytöt erillään toisistaan.

Sitten mulle iski energiapuuska. Siis sellainen, että ajattelin että jos mä vielä haluan jatkaa tätä elämää Bestiksen kanssa niin mun on vaan sopeudutettava ne toisiinsa. En missään nimessä halunnut edelleenkään etsiä sille uutta kotia, joten päätin yrittää. Alkuun laitoin Bestiksen valjaisiin ja menin sen kanssa seurustelemaan tarhaan, missä toisetkin kissat olivat. Bestis näyttikin olevan ihan "rauha maassa". Vain Doris näytti epäileväiseltä... Jatkoimme tutustumista useana päivänä ja lopulta uskalsin jättää kissat yhdessä tarhaan, ensin viideksi minuutiksi ja siitä aikaa pidentäen. Sisätiloissa en kuitenkaan uskaltanut heitä yhdessä pitää. Mutta sitten tuli päivä että tarhassa olo näytti sen verran leppoisalta, että uskalsin jättää kissat myös sisällä samoihin tiloihin ja tähän mennessä mitään suurempaa showta ei ole saatu aikaiseksi! Varovaisesti uskallan alkaa jo toivomaan, että tämä kissojen sopeuttamisepisodi näyttäisi saaneen toivotunlaisen päätöksensä... :)

...Mutta hieman sekaisin fiiliksin odotan Dorisen sterilointia sitten kun sen aika on...  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti