torstai 31. tammikuuta 2013

Ei kahta ilman kolmatta käyntiä eläinlääkärissä: NASU!

Olisihan se pitänyt arvata ettei kahta ilman kolmatta... Nimittäin se oli taas eläinlääkärissä käynti tänään edessä. Bestis on parantunut oikein hyvin sterilisaatioleikkauksestaan, syö ja juo, pissii sekä kakkii ja muutenkin käyttäytyy normaalisti, onneksi niin. Mutta taas se meidän Nasu! Siis kyllä voi yhdellä kissalla olla huono tuuri, tai ainakin hän on päättänyt käyttää kaikki 9 elämäänsä, tuoden samalla harmaita hiuksia omistajansa päähän... Eilen Nasu jätti aamupalalihansa melkein kokonaan syömättä ja kissaa ei näkynyt koko aamupäivästä juurikaan... Aamusta oli hingunnut pesuhuoneeseen, missä Bestis oli ja toinen vessa. Sinne vessalle se halusi kykistelemään, eikä mitään saanut aikaiseksi. No, tuossa iltapäivällä, kahden aikaan, aloin tutkimaan, missä nyt olisi vika kun ruoka ei maita... Nasulle epätyypillisesti se melkeimpä sähisi minulle kun otin syliin ja takapää oli selvästi kipeä. Sylistä kun laskin, niin se hiippaili selkä kyyryssä piiloonsa. Jolloin ajattelin, että sillä on varmasti ummetusta? No, koska se oli selvästi kivulias niin annoin sille kipulääkettä (jota oli Bestikselle määrätty). Joskus neljän aikaan eli parin tunnin päästä kipulääkkeen antamisesta löysin pari kovaa kikaletta sen perävilloista... Lisäksi Nasu sitten söi lihat jotka annoin sille ja oli hetken reippaampi. Myös joskus klo 21 annetut iltapalalihat maistuivat ja kissa joi vettä pitkät kulaukset. Mutta peräpää oli silti kosketusarka ja toistamiseen minun nähden kun yritti vääntää kakkaa, niin ei tullut mitään. Myöhemmin illalla annoin vielä 2 ml levolacia, jos sillä olisi ummetusvaiva hävinnyt.

Aamulla heräsin aikaisin ja menin tutkimaan vessan tuotokset. Siinä samalla Nasu teki isot pissit astialle, ja pienet määrät ruikulikakkaa löysin myös. Sekä lattialta kovahkoa kakkaa jonkinlaisen möntin.. Ottaessani kissan syliin, näin peräaukossa kovan näköistä kakkaa, mutta kissa ei antanut sen enempää itseään koskea.. Eikä aamupalalihat maistuneet. Ei muuta kuin soittoa eläinlääkäriin ja sain ajan Mikkelin Pitkäjärven klinikalle klo 10:15. Isompi tyttö laitettiin kouluun ja pienemmät puettiin päälle ja lähdettiin Nasun kanssa kohti Mikkeliä. 

Mikkelissä kissa rauhoitettiin ja eläinlääkäri oli tuntevinaan selässä jonkun pienen pehmeän patin. Kysyikin, tappeleeko kissat keskenään? No, ei onneksi pahemmin, mutta tietysti välillä ajavat toisiansa takaa ja voihan se olla että Ruusa tai Doris olisi Nasua vaikka puraissutkin? Toinen vaihtoehto oli, että oliko kissa voinut pudota? Sekin mahdollisuus toki oli. Mutta siinä tapauksessa kissa tuskin olisi suostunut kävelemään yhtään, saati hölköttelemään jos lonkka olisi ollut murtunut.. No, röntgenkuvissa varmistui, ettei onneksi mitään murtumaan ollut, kenties sitten se pehmytosavamma jota aristi eli todennäköisemmin purema selässä? Jonka vuoksi sitten tuikattiin varoiksi antibiootti, ettei alkaisi mahdollisesti mitään paisetta sinne muodostumaan. Lisäksi kuvassa näkyi peräsuolessa kakkaa. Niin kuin olin epäillytkin. Lääkäri kertoi epäilevänsä, että alaselkä on ollut kipeä (puremasta) ja kakkaaminen siksi ollut vaikeaa ja ei ollut saanut pökälettä ulos. Nyt sitten tuseeraten sieltä vähän ulos sai, mutta kotona jatketaan Levolac 1 ml kolmesti päivässä. Lisäksi huomisesta alkaen Metacam kipulääke, että saa kakattua. (Klinikalla laittoi kipulääkettä, jonka teho kestää huomiseen.)

Että sellainen käynti tällä kertaa. 
Toivottavasti Nasu paranee nopeasti, ja taas mä odota sitä että se KAKKA tulee sieltä normaalisti. Ja toki kaikki muutkin elintoiminnot toimivat kuin pitääkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti